INICI CONSELL INFANTS 2018-2019

El Consell d'infants del 2018 - 2019 ja ha començat a les aules. Cadascuna de les aules de 5è de les escoles d'Esplugues, ha escollit als seus representants, i el dimarts 4 de desembre a les 17h tindrà lloc la conformació del Consell d'infants d'enguany. Aquest dia l'Alcaldessa anunciarà el tema a tractar als infants.

Representants, recordeu la vostra cita dimarts 4 de desembre a les 17h a l'Ajuntament, a la Pl. Santa Magdalena!!

Us hi esperem!.

Comentaris

  1. Aquest és l’e-mail enviat a l’Ajuntament d’Esplugues el passat dimecres. Com encara no he rebut resposta i aquest és el blog del Consell d’infantsc el publico per si em podeu contestar. Gràcies.

    Sóc la mare d'un alumne de 5è del col·legi Natzaret que havia estat escollit per formar part del Consell d'infants 2018-2019.

    D'acord amb la informació facilitada pel centre educatiu, el tema d'aquest anys és el col·lectiu LGTBI. Com a mare d'un nen de 10 anys us informo que, els nens d'aquesta franja d'edat (5è de primària) no saben el que signifiquen aquestes sigles i no tenen els coneixements sobre sexualitat per poder entendre aquest tema i encara menys per fer propostes de millora per la nostra ciutat pel col·lectiu LGTBI. Considero que és un tema molt addient per nens de la ESO, adolescents i per adults però sincerament no el trobo adequat per un consell d'infants de 10 anys i és una llàstima que no doneu resposta al centre i no proposeu qualsevol altre tema més enriquidor. Els nens escollits per formar part del Consell d'Infants s'han portat una gran desil·lusió per no poder participar.

    L'escola ens ha comunicat que s'ha posat en contacte amb vosaltres per proposar si era possible canviar de tema i no ha rebut resposta. Per aquest motiu, atès que la meva escola ens ha comunicat que no ha rebut resposta a la proposta de canvi de tema del consell d'infants 2018-2019, com a ciutadana d'Esplugues m'agradaria rebre una resposta sobre el motiu pel qual l'Ajuntament d'Esplugues ha escollit aquest tema per un consell d'infants de 10 anys. Gràcies.

    Atentament,

    Eva Fernández Mora (efdezmora@gmail.com)

    ResponElimina
  2. Benvolguda Eva.

    Primer de tot, demanar-hi disculpes per no haver contestat, he estat de baixa per malaltia.

    Vull comunicar-hi que la seva escola no ha participat en edicions anteriors en el Consell d'Infants, independentment del tema proposat.

    Un dels objectius del Consell d'Infants es promoure els Drets dels Infants recollits a la Convenció Universal dels Drets dels Infants .

    L' article 2 de la Convenció dels Drets dels Infats diu: Tots els nens i nenes tenen els mateixos drets sense distinció de raça, de situació econòmica, de capacitat física i mental, i també de sexe i de religió o qualsevol altra condició de l'infant.

    Estén segurs que els nens i nenes, respectant els drets de les persones LGBTI, respectant la diversitat de gènere i la identitat sexual dels nens i nenes que no es senten identificats amb el seu gènere biològic, s'enriquiran com a persones i contribuiran a fer una societat societat més justa, més cohesionada, on tothom pugui expressar-se lliurement.

    Som absolutament conscients de que qualsevol dels temes tractats al Consell d'Infants requereixen l'adequació a l'edat dels participants. Poden garantir tenir els coneixements i el material pedagògic adient per tractar qualsevol tema amb ètica i l'adequació adient a la seva edat.

    Els temes que treballen els nens i nenes del Consell d'Infant no es consensua amb les escoles. De les 10 escoles participant, tant sols la vostra escola ha considerat que el tema d'aquest any no era adequat, per tant no ens hem plantejat cap canvi.

    En sap greu la desil·lusió dels nens i nenes de la seva escola que no podran participar aquest any, espero que hagin entès bé i puguin compartir les raons que els hagi donat l'escola.

    Resto a la seva disposició per qualsevol altre aclariment.

    Atentament,

    Africa Parra
    Tècnica Infància i Drets Civils
    Ajuntament d'Esplugues
    Tel: 933713350 Ext. 2172

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ÚLTIMA SESSIÓ INTERCENTRES