TERCERA SESSIÓ A LES AULES



Una vegada escollits els i les representant i havent aprofundit el centre d’interès que es treballarà aquest any en el Consell d’Infants, el col·lectiu LGTBI,  i en conceptes que giren al voltant, aquesta tercera sessió que s’ha realitzat a les aules ha servit per a que els infants de les diferents escoles participants entenguin que és la discriminació i la visquin a la seva pròpia pell a través d’una dinàmica que s’ha realitzat a les aules. Aquest rolle-playing ha servit per a que els infants visquin en primera persona una situació de discriminació, des del punt de vista de la persona discriminada, així com des del punt de vista de la persona que discrimina. Aquesta experiència s’ha dut a terme per mitjà del rolle-playing del taxi, on uns infants eren els i les clientes del taxi mentre que els altres infants eren conductors i conductores que no deixaven pujar als i les passatgeres pel seu cabell, per color de la seva roba o pels complements que duien. Ha estat una dinàmica molt entretinguda i molt divertida que ha servit per a que els infants sentin empatia per les persones discriminades i puguin adonar-se de com es senten quan són discriminades. En aquesta sessió també s’han repassat els estereotips i prejudicis que giren al voltant del col·lectiu LGTBI i amb el reconeixement a la diversitat i a la pluralitat existent en la nostre societat s’han desmuntat així com la rumorologia existent envers aquest col·lectiu. Tot quest treball ens ha permès adonar-nos de les situacions de desigualtat existents en la societat actual que es basen i es perpetuen en el sistema patriarcal, i també ens ha servit per adonar-nos que avui en dia existeix una masculinització de la societat que posa en un paper més rellevant als homes que a les dones, que passen a tenir un paper més secundari. A partir d’aquí els infants s’han posat a treballar per grups per tal de generar propostes sobre com promoure la igualtat de drets de totes les persones i les maneres, a través de les propostes que llençaran, per reduir i eradicar les situacions de LGTBIfòbia.


A continuació passarem a mostrar les diferents aportacions que han realitzat els nens i nenes de les diferents escoles.


Des de l'escola Folch i Torres, les nenes i nens de 5èB han viscut aquesta sessió de la següent manera:

Avui hem comentat a on es donen casos de discriminació al col·lectiu LGTBI i de quines maneres. En un full, hem escrit idees per poder solucionar aquestes discriminacions. També hem jugat a un joc per sentir en la nostra pròpia pell, què se sent quan et rebutgen. Hem arribat a la conclusió que a ningú li agradaria que el tractessin malament per la seva orientació sexual.


Gràcies,

Fins a la propera











Escola Folch i Torres classe de 5èB




Des de l'escola Garbí, de la classe Les Hores, les nenes i nens escriuen això de com van viure la tercera sessió:



El dijous passat dia 31 de gener va venir el Sr. Lluís, el responsable del Consell d’Infants. Va venir per preguntar com podríem millorar la qualitat de vida del col·lectiu LGTBI, ja que en alguns països com Corea del Nord està condemnat ser LGTBI (gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intergènere).

En aquesta sessió vam refrescar una mica la memòria i vam parlar de què era la LGTBIfobia (persones que rebutgen a aquestes persones i que, fins i tot, les arriben a pegar). Vam arribar a la conclusió que queda moltíssim per a la igualtat. Al final de la sessió vam fer un joc on algunes persones van sortir de l’aula i les de dins feien de taxi. Els taxis havien de decidir si podia portar a aquella persona en taxi o no.

Ens va agradar molt la sessió perquè va ser molt activa i amb el joc, molt divertida.








Escola Garbí classe 5èB (Les Hores) 





Des d'aquesta mateixa escola, Garbí, de la classe Mireia, les nenes i nens van viure així la tercera sessió:

Dijous, dia 31 de gener ha vingut el senyor Lluís del Consell d’infants, a fer-nos una xerrada. Hem començat parlant del projecte d’aquest any que és: LGTBI, que significa: Lesvianes, gais, transsexuals, bisexuals i intergèneres.

Seguidament, hem parlat de  l’agressió que pateixen algunes persones d’aquest col.lectiu LGTBI quan van pel carrer o quan pengen coses a les xarxes socials. Després hem fet  grups per fer el treball que ens habia preparat el Lluís, perquè durant les vacances de Nadal havíem de  pensar què  podíem fer per evitar que hi hagi discriminació al món. Les preguntes eren les següents: maneres agressives que afectin a la gent,  què faries i quina cosa diries que pogués fer Esplugues per aturar això.
A continuació  ens ha explicat diferents maneres que hi ha de fer bulliyng i cyberbulling (insults, agressions, atacs a les xarxes socials, faltes de respecte...).
Després hem fet un joc que consistia en representar diferents tipus de persones que demanaven  un taxi i el taxista decidia si agafava o no a aquella persona. El criteri era que no podien pujar les  persones vestides amb roba clara , una cinta al cap... Aquestes persones representaven a la gent que era lesbiana, gai, transsexuals, bisexuals i intergèneres.


Jo crec, que és trist que passi això al món ja que has de pensar com et sentiries tu si fossis alguna persona que forma part del  LGTBI.

Penso que he après moltes coses ja que he treballat amb companys/a i tots junts hem cooperat i el treball final ens ha sortit bé.


Escola Garbí classe 5èA (Classe Mireia) 




A la classe de 5èB de l'escola Isabel de Villena, les nenes i nens ens expliquen que van viure aquesta tercera sessió de la següent manera:


DIA 3: En la tercera sessió, vam començar amb una dinàmica molt divertida que ens va ajudar a entendre que no té sentit discriminar la gent per cap qüestió. Finalment, vam posar en comú les propostes que teníem.


























Escola Isabel de Villena 



Des de l'escola Isidre Martí els infants de les dues classes van viure així l'experiència de la tercera sessió a les seves aules:


Classe de 5èA  Isidre Martí:

Aquesta sessió hem parlat sobre els drets del col·lectiu LGTBI i de les dones.
Vam escriure per grups en un paper, on posava en quins moments podien patir discriminacions que podíem fer des de Esplugues, i com ho faríem. I vam jugar a un joc que et feia donar compte del que patia la gent que no els deixaven entrar al taxi per les seves diferencies.  
Ens vam donar compte de  que no es just que per pensar diferent els tractin malament. També ens vam adonar de que tenen els mateixos drets. És molt important mantenir el respecte entre tots. 
Moltes gràcies al Lluíis per fer que ens adonem de tot això.  

Classe de 5èB  Isidre Martí:

Avui  hem  fet la nostra tercera sessió i hem parlat sobre la discriminació d’aquestes persones. Per saber com es senten hem fet una activitat per representar a aquestes persones i als discriminadors (activitat TAXI). Així hem pogut experimentar com d’injustes són aquestes situacions.
I  després, hem fet una tasca per escrit sobre situacions  de discriminació, quines actuacions hauríem de portar a terme i de quina manera.







Escola Isidre Martí



Els i les alumnes de la classe de 5èB de l'escola Joan Maragall van viure així aquesta tercera sessió:

En aquesta sessió, vam estar parlant dels drets del col·lectiu LGTBI i la intolerància que ens trobàvem dintre de la nostra societat.





Mateixos drets                                                           Diversitat




                         LGTBI                        
                                                                  
                                


                                        
                           
Discriminació                                                               Fòbia


Maneres:                                                               Llocs:

violència (física verbal).                                        xarxes socials.
deixar de banda.                                                   carrer.
no deixar entrar                                                    casa.
no donar feines.                                                    esports.
                                                                              feines.
                                                                              botigues


Desigualtats = bona convivència = respecte, educació. 










Escola Joan Maragall classe 5èB



Els i les alumnes de 5è de l'escoa Matilde Orduña ens expliquen així com van viure aquesta tercera sessió a la seva aula:


Durant la 3a sessió del Consell d’Infants vam parlar sobre els tòpics que existeixen relacionats amb el col·lectiu LGTBI, després vam jugar a un joc que ens va fer veure que en ocasions les persones d’aquest col·lectiu pateixen discriminacions a la seva vida quotidiana.

Vam reflexionar sobre el que havia passat durant el joc, alguns ens vam sentir malament quan ens van dir que no podíem fer el que altres sí que volien, d’aquesta forma ens vam posar al lloc del col·lectiu LGTBI quan pateixen aquest tipus de discriminació i aquest joc també ens fa veure que les persones LGTBI són persones com qualsevol altre i han de tenir els mateixos drets i ser respectats.





A l'escola Prat de la Riba, els nens i nenes expliquen de la següent manera com han viscut aquesta tercera sessió:



Avui ha tornat a venir el Lluís del Consell d'infants. Hem parlat sobre la discriminació. Hem dit que la gent discrimina pel color de pell, per la religió i fins i tot per ser dones. Per exemple, hi ha dones que guanyen menys diners que els homes per fer la mateixa feina. 
Després hem fet un joc molt divertit sobre la discriminació. Uns nens eren taxistes i uns altres eren clients. Els taxistes deien per l'aspecte no podien entrar al taxi. 
Al final ens vam dividir en grups i vam omplir una graella sobre els diferents tipus de discriminació i idees per evitar-ho. 
Va ser una sessió molt divertida.














Escola Prat de la Riba nenes i nens de 5è.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ÚLTIMA SESSIÓ INTERCENTRES