Les sessions plenàries

Quarta Sessió Plenària

L'última sessió plenària del Consell d'Infants d'Esplugues d'enguany es va realitzar el dia 5 d'abril a la sala de plens de l'Ajuntament d'Esplugues. L'objectiu d'aquesta sessió era presentar a l'alcaldessa les propostes d'accions al voltant del civisme en la tinença responsable d'animals de companyia, que entre tots havíem estat treballant durant tot el curs.

Però abans de fer-ho les dinamitzadores de la sessió van portar tot de material reciclat de diferents tipus (oueres, feltre, ampolles, cartolines, gomes elàstiques, palets de fusta, etc) i ens van proposar que en 20 minuts creéssim una maqueta de la nostre proposta, per així acompanyar la nostre presentació del projecte a l'alcaldessa amb un element que representés la nostre idea.Un cop elaborades les nostres maquetes, vam recollir-ho tot i ens vam asseure per grups de projecte a la part de dalt de la sala, justament la que ocupen els regidors i regidores de l'Ajuntament quan han de prendre decisions.

A continuació va entrar la Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues i la Montserrat Zamora, Regidora d'Infància, i van donar inici a l'acte. Primer de tot l'alcaldessa va explicar als infants la importància de fer un projecte com aquest i el per què s'havia escollit aquest any treballar al voltant del tema dels animals de companyia.

Seguidament, va anar donant pas a un representant de cada grup, que molt breument van anar exposant el seu projecte i explicant en què consistia a través de la maqueta realitzada.Finalment l'alcaldessa va agrair tota a feina feta, les propostes presentades i tots els agents participants; i dient als infants que properament exposaria les propostes als altres agents implicats de l'Ajuntament per a veure quines propostes i de quina manera es podrien dur a terme, i els més aviat possible ens faria arribar la resposta.


Per acabar vam fer una foto de família amb tots els Consellers i Conselleres, l'Alcaldessa, la Regidora d'Infància, els membres del cos de Policia Municipal i l'Anna Clements de SOS Galgos.Tercera Sessió Plenària

El passat  de març, els consellers i les consellers d'enguay ens vam tornar a reunir a la Biblioteca Pare Miquel d'Esplugues de Llobregat,  per a seguir treballant al voltant de les propostes que duran les dues últimes sessions a l'aula, s'havien generat a les escoles.
Per començar, vam realitzar una dinàmica de presentació on els infants perdien el seu nom i havien d'anar-se saludant i intercanviant els noms dels altres companys, fins que tornaven a trobar el seu propi.

A continuació, ens van visitar dos tècnics de l'Ajuntament, que ens van explicar millor quines coses s'estaven fent a  Esplugues al voltant de la tinença responsable d'animals de companyia, i ens van regalar un fulletó informatiu, una enganxina i un rotllet de bosses per a recollir els excrements dels nostres gossos.

Un cop acabada la xerrada, els consellers i conselleres es van agrupar en 6 grups, un per cada tema que havien decidit treballar a les aules, elaborant cada classe propostes per a dos temes, i que per tant serien dels quals es presentarien projecte a l'alcaldessa; i són els següents:

- Equipament de pipi-cans i corredors (elements, joguines, cicuits)
- Equipament de pipi-cans i corredors (innovacions)
- Dispensadors de bosses
- Campanya de conscienciació al voltant de l'abandonament
- Campanya de conscienciació al voltant de l'adopció
- Campanya de conscienciació al voltant del bon tracte

Cada representant de l'aula va apadrinar un dels projectes que s'havien elaborat a la seva classe. cada grup de treball estava format per representants de diferents aules on s'havia elaborat una proposta al voltant d'aquell tema.

La tasca dels nostres consellers en aquesta sessió va ser elaborar una única proposta a partir de les propostes presentades per les diferents aules (podien barrejar idees i crear-ne una de nova o escollir una de les proposes que s'havien realitzat) i redactar-la en una fitxa en gran format, molt semblant a la que havien treballat a la classe.

Per acabar un representant de cada grup, va explicar la proposta que havien elaborat a la resta de consellers i conselleres, per a que ho poguessin explicar a l'aula.Segona Sessió Plenària

La segona sessió plenària va ser el passat dimecres 1 de febrer a la Biblioteca Pare Miquel d'Esplugues de Llobregat. Allà es van reunir tots els representants de les aules participants del consell d'infants d'enguany per a posar en comú i arribar a acords sobre allò que havien estat treballant a classe en les dues últimes sessions.

Primer de tot vam començar fent uns jocs de presentació per a que tots els consellers i conselleres es poguessin conèixer millor; vam començar fent una dinàmica de presentació on cadascú tenia que dir el seu nom acompanyat d'un gest i la resta el teníem que repetir; un cop feta tota la roda de noms, els consellers i conselleres es van tenir que endreçar damunt d'un línia marcada al terra, per ordre alfabètic, però amb la gran dificultat que ho havien de fer en silenci, sense poder parlar; tot i així ho van fer súper bé i van superar el repte sense problemes!

Un cop fet això ja ens vam posar en matèria i vam presentar als infants el següent núvol de paraules on hi ha representades aquelles paraules clau que van sortir a les aules quan els hi preguntàvem què volia dir el civisme en la tinença responsable dels animals de companyia. En aquest gràfic queden representades amb una mida més gran aquelles més repetides, i amb una més petita aquelles que menys.
Tenint en compte aquestes paraules més repetides, es va dividir els infants en 4 grups i a cada grup se li van entregar dos cistellets; un amb les paraules més repetides, i un altre amb diferents connectors o nexes. Amb les paraules d'aquests dos cistells, cada grup havia de crear una definició del que volia dir civisme en la tinença responsable d'animals de companyia. I d'aquestes 4 propostes de definició, entre tots en vam escollir una:

Què és el civisme en la tinença responsable d'animals de companyia?
La responsabilitat de fer-se càrrec dels animals i cuidar el medi ambient i respectar les normes.

Aleshores vam passar a treballar al voltant dels desitjos que van preparar els infants a les aules en l'anterior sessió a la classe. Mantenint els 4 grups, a cadascun d'ells se'ls hi van repartir 8 globus amb un dels desitjos fets pels infants, escrits en cadascun i se'ls hi va explicar que a partir d'aquests desitjos crearíem un manifest al voltant de la tinença responsable; però que no ell no els podíem posar tots i per això dels 8 globus que els hi donàvem, havien de decidir quins eren els 3 més importants, i que per tant salvaven, i els altres per parelles, i sense utilitzar les mans, els havien de fer petar.

Un cop cada grup tenia els seus tres desitjos, els vam escriure en el document del manifest, pensant entre tots i a mà alçada, com fèiem la introducció i el comiat del mateix. Quedant com a resultat aquest fantàstic document!

MANIFEST SOBRE EL CIVISME EN LA TINENÇA RESPONSABLE D'ANIMALS DE COMPANYIA

Nosaltres som el consell d’infants de la ciutat d’Esplugues de Llobregat, aquí us presentarem el que són els nostres desitjos de com cuidar bé els nostres animals domèstics.
Desitjos:
          Què hi hagi veterinaris de qualitat
          Respectar l’espai dels animals
          Què tots els gossos d’Esplugues estiguin ben educats.
          Millorar la relació de les persones amb els animals.
          Pensar-se bé tenir un animal per no abandonar-lo després.
          Només adoptar els animals si penses cuidar-los bé
          Què no hi hagi animals que passin gana.
          Pipi cans a cada barri.
          Estimar molt als animals.
          Què tots els animals domèstics tinguin dret a una llar i algú que els estimi.
          Protegir els animals de la ciutat.
          Què ningú abandoni cap animal al món.
Gràcies per la vostra atenció, aquests han estat els nostres desitjos. Esperem que us agradi.
                                                                                                                Del consell d’infants


En aquest moment va arribar el torn de les personalitats de l'Ajuntament, la Policia Local que van estar responent els diferents dubtes dels infants sobre les campanyes que s'estaven duent a terme al voltant de la tinença responsable i a viabilitat de les seves propostes. 

Per acabar l'Ana de SOS Galgos va estar explicant als infants que properament s'obrirà una granja-escola de Galgos a Esplugues on els infants podran anar a passejar-los i a aprendre més sobre com s'ha de tenir cura dels animals de companyia; a més d'explicar-los al importància de cuidar adequadament a les mascotes que ja cadascú de nosaltres puguem tenir a casa.Primera Sessió Plenària

El passat 23 de novembre a les 17:30h ens vam reunir al saló de plens de l'Ajuntament tots els representants de les classes que participen aquest any en el Consell d'Infants d'Esplugues, un total de 31 nens i nenes!!

Abans de que arribessin les personalitats polítiques, els representants, amb el suport de les dinamitzadores, van preparar els seus escrits de compromís cap al càrrec de representants de classe que assumirien a partir l'acte d'investidura que es faria durant la sessió plenària.Quan ja ho teníem tot preparat van aparèixer Pilar Díaz (Alcaldessa), Anna Folch (Presidenta d'UNICEF Catalunya), i Montserrat Zamora (Regidora d'Infància) i va començar l'acte.

Primer de tot, els representants del CNIAC ens van llegir un parlament explicant les bases d'aquest organisme, el Consell Nacional de la Infància i Adolescència de Catalunya; i l'alcaldessa ens van donar la benvinguda i ens van agrair la nostra participació en el projecte. A continuació, la sra. Anna Folch ens va explicar què eren els Municipis Aliats d'Unicef i es va signar el compromís d'Esplugues com a ciutat amiga de la infància.Seguidament vam passar a l'acte d'investidura dels representants, on cada infant va llegir el seu compromís.

Amb tots els representants ja investits, l'alcaldessa va recordar en què havien consistit els projectes dels anys anteriors i els va explicar quin era l'encàrrec d'aquest any; un projecte al voltant de LA TINENÇA RESPONSABLE D'ANIMALS DE COMPANYIA.

Un cop anunciat el tema, l'alcaldessa va obrir un torn de precs i preguntes per a que els infants poguessin preguntar les seves inquietuds al voltant del tema que els ocuparia durant tot aquest curs.

Abans de finalitzar l'acte, els representats de les entitats de lleure d'Esplugues, van llegir el Manifest de la Commemoració de la Convenció dels Drets dels Infants.Per acabar l'acte polític, ens vam fer una fotografia tots junts.Un cop fet això, les dinamitzadores vam repartir un full a cada representant per a que poguessin anotar quin havia estat l'encàrrec fet per l'alcaldessa i quines coses havíem fet durant l'acte d'avui, d'aquesta manera, el dia que ho hagin d'explicar a la resta de la classe, no se'ls hi oblidarà cap detall!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog