ÚLTIMA SESSIÓ INTERCENTRES


El passat dijous 10 de maig es va celebrar l'última sessió intercentres a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Esplugues.

Els nervis estaven presents: Havíem de presentar les diferents propostes en un espai solemne, davant l'alcaldessa - Pilar Díaz-  i la regidora de participació - Montse Zamora-  i ser la veu de tots els companys i companyes que formen el Consell d'Infants d'enguany. És a dir...400 infants!!!!

Es va poder gaudir d'un temps previ a la presentació perquè cada grup acabés de perfilar els materials, discursos i posada en escena. Quan va arribar l'alcaldessa, vam sortir a l'estrada: 

- El primer grup va ensenyar alguns dels cartells manuals i digitals seleccionats a partir del gran nombre que es van crear entre totes les escoles.  D'aquests n'hi havia que feien referència a l'Aula Ambiental de Can Vidalet, a la prevenció de l'abandonament d'animals i plantes i d'altes que animaven a gaudir i cuidar de les mascotes que es tenen a casa. 
També hi havia un joc de cartes o "cromos" de plantes autòctones i invasores.



- El segon grup va presentar en petita escala, el joc del JENGGA per poder ser utilitzat a l'aula ambiental. Aquest joc de taula, s'ha creat des d'una visió que les peces siguin el més gran possibles, per tal que sigui més divertit i pugui ser un joc familiar o de grup gran. 
El simbolisme del joc, busca aprendre com cuidar una mascota a partir de les següents responsabilitats: menjar, wc, llar, afecte, joc i "peça lliure". Els infants van crear els dibuixos per les peces i el dau identificatori. 


 - El tercer grup, va representar amb una dansa una versió del Bob Esponja que una de les aules havia reversionat canviant la lletra i emfatitzant en la cura dels animals. 


CANÇÓ:BOBESPONJA
Us agraden els animals?
Sí, ens agraden!
No us sento
Síiii, ens encanten!!!
Qui té un animal té una família
NO ABANDONIS!
Tens una responsabilitat l’has de cuidar
NO ABANDONIS!
El millor amic que pots tenir
UNA MASCOTA!
Abans d’adoptar t’ho has de pensar
REFLEXIONA!
NO ABANDONIS !
UNA MASCOTA !
REFLEXIONA !
NO ABANDONIS... ELS ANIMALS

- L'últim grup va fer un resum de les propostes més innovadores que les diferents escoles havien creat.
Per acabar, es va presentar i llegir en veu alta el comunicat que els i les representants van crear a la segona sessió intercentres, on els infants plasmaven el tipus de veïnat i comunitat que volen per Esplugues. 







L'alcaldessa va donar les gràcies als i les representants per haver format part del Consell d'Infants i haver pres la responsabilitat del seu càrrec. Molt sorpresa per les propostes i el treball realitzat a l'aula, es compromet a poder dur a terme les idees exposades, prèviament haver calculat temps , viabilitat i pressupostos.
Va fer èmfasi en poder prendre partit de tot el que passa a la ciutat i al nostre voltant com a persones o veïns i veïnes i recalca com els anteriors consells d'infants han ajudat i servit a millorar la ciutat i la qualitat de vida de la població. 
Anima a que l'esperit crític no decaigui i la participació, des de l'esfera que sigui i es pugui, es mantingui.






Esperem que ben aviat es puguin veure els resultats de tot el procés que s'ha dut a terme des de l'Octubre i tota Esplugues en pugui gaudir, consciensar-se, aprendre i millorar. 


GRÀCIES!!!




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog