3a sessió: Un Consell dels Infants diferent


Dilluns dia 15 de gener de 2018 va venir la Sra. Roser del Consell d’Infants (tot i que ella prefereix que li diguem Ro). Tot va començar així: la Sra. Ro Alcázar ens preguntà per què les famílies abandonaven la seva mascota. Jo, el Max, vaig dir que els abandonaven ja que criaven i no volien les cries. Jo, l’Adrià, vaig dir que en alguns casos era perquè era massa responsabilitat per una família tenir un animal en un pis si aquest no era suficientment gran.
Després ens va presentar un power point amb dues llistes: una amb el rànquing d’animals domèstics més abandonats de Catalunya, el qual lideraven els gossos, en segona posició estaven els gats i, per últim, un que ens va sorprendre molt: les fures. Molta gent no sabia que eren, i per si vosaltres tampoc no ho sabeu, una fura és un animal mamífer carnívor amb el cos allargat i bigotis.
A continuació, vàrem fer un joc que consistia en decidir si les causes de l’abandonament eren justes o no. Si estàvem d’acord ens havíem de col·locar en una paret on hi havia un cartell que deia: “és just abandonar-lo” o si no pensàvem igual havíem d’anar allà on hi havia un cartell que deia: “es podria abandonar”. Per últim, si estàvem totalment en desacord ens havíem de situar al costat del cartell “en cap cas es pot abandonar”. La conclusió que vam treure va ser que en cap cas es podia abandonar a un animal, ja que aquests tenen dret a ser cuidats i quan les persones assumim la responsabilitat de tenir mascotes, no ens podem desentendre.  



Classe Mireia
Escola Garbí Pere Vergés

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ÚLTIMA SESSIÓ INTERCENTRES