El Consell d'Infants dissenyarà una de les activitats de la pròxima edició de la Festa del Parc dels Torrents

Sessió plenària del curs 2009-2010
La constitució del Consell d'Infants, el 21 de novembre, va servir per donar inici a la tercera edició d'aquesta iniciativa adreçada als escolars de 5è i 6è de primària. En aquesta primera sessió, els nens i nenes que enguany representaran les seves escoles com a consellers i conselleres van rebre l'encàrrec de l'alcaldessa, Pilar Díaz: "Vull que treballeu per dissenyar una nova activitat per incloure en el programa de la Festa del Parc dels Torrents".


La novetat d'aquesta edició del Consell d'Infants és que els escolars dels sis centres participants (Can Vidalet, Folch i Torres, Gras i Soler, Isidre Martí, Matilde Orduña, Joan Maragall i Prat de la Riba) comptaran amb un pressupost concret, 1.000 euros, per engegar el seu projecte. "Volem que enguany aprengueu a valorar les alternatives en funció del preu, especialment tenint en compte l'actual situació de crisi", va assenyalar l'alcaldessa.  Per completar la tasca encomanada, va afegir Pilar Díaz, "podreu demanar la presència dels tècnics municipals perquè us ajudin".


Com a exemple del treball realitzat pels consellers i conselleres durant el curs passat, l'alcaldessa va destacar que en la Festa dels Drets dels Infants, el 26 de novembre, l'alumnat del Folch i Torres llegirà una sèrie d'auques sobre la història d'Esplugues, una activitat nascuda del darrer Consell d'Infants.


"En democràcia és molt important participar-hi i per fer-ho és necessari saber expressar les pròpies idees i opinions i ser capaços de construir una proposta a partir de les mirades de moltes persones". Aquest és l'objectiu principal d'aquest consell de nens i nenes que al llarg del curs, a més del treball a l'aula, es reunirà en tres ocasions per intercanviar propostes i donar forma al projecte final.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ÚLTIMA SESSIÓ INTERCENTRES